Annons

Annons

Knyten med sylt och vaniljkräm

Små, fina och goda bullar får man aldrig för många av!

Dela
(0)

Knyten med sylt och vanilj
49 st små
11–12 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
175 g mjukt smör
¾ pkt jäst (ca 37 g)
3½ dl kall mjölk
1 ägg

Fyllning
2 dl färdigkokt vaniljkräm, typ marsan-
1–1½ dl röd sylt t ex jordgubbs-

Annons

Pensling & garnering
1 ägg
florsocker

Ugn 225–250

Gör så här

1. Blanda 11 dl av mjölet med socker, bakpulver och salt. Finfördela smöret i mjölblandningen.

2. Lös jästen i mjölken. Rör i ägget. Blanda med mjölblandningen. Arbeta samman till en smidig deg. Tillsätt ev mer mjöl. Låt jäsa under duk i ca 1½ timme.

3. Kavla ut degen till 49×49 cm. Skär eller sporra så att det blir 49 rutor (ca 7×7 cm stora). Lägg en klick vaniljkräm och lite sylt på varje ruta. Vik in snibbarna och nyp samman. Lägg bullarna i formar. Låt jäsa under duk i 30–40 min.

4. Pensla med lätt uppvispat ägg. Pudra ev med florsocker före servering.

5. Grädda i mitten av ugnen 6–8 min.

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…