Annons

Annons

Pepparkaka + cookie = sant!

Prova våra goda chocolate chip cookies med härlig pepparkakssmak!

Dela
(44)

Pepparkakscookies

ca 35 st
225 g smör, rumstemp
1 dl farinsocker
1½ dl strösocker
1 ägg
4½ dl vetemjöl
1½ tsk malen kanel
½ tsk kryddnejlika
½ tsk malen ingefära
½ tsk bikarbonat
100 g mörk choklad (knappar eller hackad)
100 g grovt hackade hasselnötter

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Rör samman smör, farin- och strösocker i en bunke. Tillsätt ägget och rör slätt.

2. Blanda mjölet med kryddorna och bikarbonaten. Rör ner det i äggsmeten och tillsätt choklad och nötter. Forma degen till en rulle (ca 5 cm i diam). Vira in den i plast och låt vila svalt i minst 1½ tim.

3. Skär rullen i skivor (knappt 1 cm breda). Lägg dem på plåt med bakpapper (ej för tätt).

4. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.

 

Läs mer:

Pepparkakssnitt

Pepparkaksmuffins

Pepparkaksrutor i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(44)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…