Annons

Annons

Knäckiga toscabitar

Här brer vi toscasmet på mördeg. Grädda, skär upp i rutor och doppa i mörk choklad!

Dela
(24)

Knäckiga toscabitar

36 st
Mördegsbotten
3½ dl vetemjöl (+ lite till utbakningen)
¾ dl strösocker
175 g smör
1 ägg

Toscasmet
100 g smör
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
2 msk vetemjöl
2 msk kaffegrädde
100 g skållad hackad mandel
½ dl hackade pistaschnötter

Annons

Garnering
150 g mörk choklad

Ugn 175°

Gör så här

1. Mördegsbotten: Blanda mjöl och socker. Tärna smöret och rör i det tillsammans med ägget. Arbeta snabbt ihop till en deg. Använd gärna matberedare, men kör i så fall bara precis samman till en deg.

2. Kavla ut degen till en rektangel, ca 25×30 cm, på ett bakpapper. Lägg det i en långpanna med samma mått.

3. Grädda i nedre delen av ugnen 8 min.

4. Toscasmet: Låt ingredienserna koka upp i en tjockbottnad kastrull. Bred ut smeten på mördegen.

5. Grädda mitt i ugnen i ytterligare ca 15 min. Låt svalna.

6. Garnering: Skär i rutor. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Doppa rutornas ändar i smält choklad.

 

Läs mer

Äppelmuffins med tosca

Ljuvligt gott i långpanna

Chokladmums i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(24)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…