Annons

Annons

Klassiska lussekatter

Saftiga, söta och med mycket smak av saffran. Det här måste vara de perfekta lussekatterna!

Dela
(0)

Mjuka söta lussekatter

ca 15 st
1/3 sats grunddeg till saffransvetebröd
Pensling & garnering
russin
ägg
Ugn 225°

 

Gör så här

1. Gör degen och låt den jäsa en gång enl grundreceptet. Lägg ev russinen i ljummet vatten några tim.

Annons

2. Rulla ut degen till en längd. Skär i bitar och forma till lussekatter. Lägg dem på plåtar med bakpapper. Låt jäsa under duk i 30–40 min.

3. Tryck i russin och pensla med lätt uppvispat ägg.

Gilla Hemmets på Facebook

4. Grädda i mitten av ugnen 6–8 min.

 

Läs mer

 

Mjuk pepparkaka i långpanna

Söta pepparkaksmuffins

Glöggbrownies

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…