Annons

Annons

Klassiska hallonmuffins

Klassiska och lättbakade muffins med hallon. Garnera med grädde och blandade bär för extra festlig känsla. Använd stadiga muffinsformar, gärna placerade i ett muffinsbleck, eller dubbla formar för att förhindra att smeten rinner ut.

Klassiska hallonmuffins

Klassiska hallonmuffins.

ca 12 st
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
11/2 tsk bakpulver
125 g smör
¾ dl standardmjölk
11/2 dl hallon

Garnering
vispad grädde
hallon
blåbär
ev citronmeliss

Ugn 200 °

Annons

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver, sikta ner i äggsmeten under omrörning.

2. Smält smöret och tillsätt mjölken. Häll ner i det torra och rör försiktigt tills allt är blandat.

3. Fyll muffinsformarna till 2/3. Toppa varje form med några hallon.

4. Grädda 12–15 min, känn med en sticka att de är klara. Låt svalna lite, garnera före serveringen.

 

Läs mer:

Muffins med jordgubbar och lemon curd

Snabba rulltårtan med hallon och mandelmassa

Hallontosca i långpanna 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…