Annons

Annons

Klassiska brysselkex

Vem kan väl motstå dessa goda mördegskakor, rullade i rosa strösocker? Perfekta i semestertider när man ofta får oväntat besök!

Dela
(43)

Brysselkex

ca 22–24 st
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3–3 1/4 dl vetemjöl
150 g smör

Garnering
1 1/2 dl strösocker
röd hushållsfärg

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Tärna och tillsätt smöret. Kör tills degen blandats men inte längre.

Annons

2. Forma degen till en ca 20 cm lång rulle, ca 5 cm i diam.

3. Garnering: Häll sockret i en plastpåse och droppa i lite hushållsfärg. Skaka runt så att sockret färgas jämnt. Häll ut sockret på en skärbräda och rulla degrullen i det. Svep in rullen i plast och lägg den kallt 30 min eller frys in den.

4. Skär rullen i centimetertjocka skivor. Grädda kakorna på bakpapper mitt i ugnen 7–8 min.

 

Läs mer

5 snabba småkakor

Lättfixade kolasnitt med kokos & choklad

Baka med Dumle

 

Av Kristina Palmenäs

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(43)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…