Annons

Annons

Klassisk toscakaka

Härlig mjuk kaka som toppas med tosca. Brukar gå åt som smör!

Dela
(37)

Klassisk toscakaka

ca 12 bitar
75 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2½ dl strösocker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Tosca
150 g skållad mandel
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1–1½ msk vetemjöl
1½ msk mjölk

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen och häll i mjölken. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det i smeten växelvis med smör- och mjölkblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten.

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min, kakan ska bli knappt färdig.

4. Tosca: Skala och klyv mandeln. Smält smöret. Ta i socker, sirap, mjöl och mjölk. Låt precis koka upp. Ta från värmen. Rör i mandeln. Bred toscan på kakan.

5. Grädda i mitten av ugnen ytterligare ca 15 min tills glasyren fått fin färg.

 

Läs mer 

Fantastisk hallontosca

Äppelmuffins med tosca 

Kladdkaka med tosca

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(37)




Annons


Annons

Laddar nästa sida…