Annons

Annons

Klassisk sjömansbiff

Populär allt-i-ett-rätt med lövbiff! Kombinationen med den brynta biffen, öl och potatis är oslagbar.

Dela
(1)

Sjömansbiff

4 port
600 g lövbiff i 1/2 cm tjocka skivor
3 gula lökar
2 msk smör
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 kg potatis
1–2 lagerblad
1 flaska mörkt öl, 33 cl
hackad persilja

Servering
inlagd gurka, inlagda rödbetor

Annons

 

Gör så här

1. Skär lövbiffen i ca 5×5 cm stora skivor. Skala och skiva löken. Stek löken mjuk i lite av smöret, ta upp och lägg åt sidan. Höj värmen och bryn köttet i resten av smöret. Vispa ur stekpannan med vatten och tomatpuré, spara skyn.

2. Skala potatisen och skiva den tunt i 1 cm tjocka skivor. Varva potatis, lök och kött i en gryta, börja och sluta med potatis. Salta och peppra mellan varven. Lägg i lagerblad.

3. Häll över den sparade skyn samt öl. Sjud under lock i ca 45 min. Strö över persilja vid serveringen.

 

Läs mer

Lövbiffsrullader i gräddsås

Lövbiffsgratäng med paprika

Festligt fyllda rullader

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(1)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…