Annons

Annons

Klassisk sallad Niçoise

En fräsch och nyttig sallad med potatis, ägg och sparris. Ringla över den goda dressingen och servera med bröd.

Dela
(0)

Sallad
2 ägg
150 g färskpotatis
125 g grön sparris
75 g sockerärter
½ finhackad rödlök
½ msk vitvinsvinäger
35 g babyspenat
10 svarta oliver

Dressing
3 sardellfiléer
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk svensk söt senap
1 tsk fransk senap
½ tsk torkad dragon
salt och peppar

Annons

Servering
60 g baguette

Gör så här
1. Koka äggen som du vill ha dem. Koka potatisen mjuk. Bryt av den nedre, träiga delen av sparrisen och släng. Koka sparrisstjälkarna i saltat vatten, 3 min. Ta upp sparrisen och koka sockerärterna i 1 min i samma vatten. Finhacka löken och blanda med vinäger.

2. Skiva potatisen. Lägg upp potatisen på spenaten tillsammans med sparris, sockerärter, lök, oliver och delade ägg.

3. Dressing: Mixa ihop ingredienserna till dressingen och ringla över salladen. Servera med bröd.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…