Annons

Annons

Klassisk sallad Niçoise

En fräsch och nyttig sallad med potatis, ägg och sparris. Ringla över den goda dressingen och servera med bröd.

Dela
(0)

Sallad
2 ägg
150 g färskpotatis
125 g grön sparris
75 g sockerärter
½ finhackad rödlök
½ msk vitvinsvinäger
35 g babyspenat
10 svarta oliver

Dressing
3 sardellfiléer
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk svensk söt senap
1 tsk fransk senap
½ tsk torkad dragon
salt och peppar

Annons

Servering
60 g baguette

Gör så här
1. Koka äggen som du vill ha dem. Koka potatisen mjuk. Bryt av den nedre, träiga delen av sparrisen och släng. Koka sparrisstjälkarna i saltat vatten, 3 min. Ta upp sparrisen och koka sockerärterna i 1 min i samma vatten. Finhacka löken och blanda med vinäger.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Skiva potatisen. Lägg upp potatisen på spenaten tillsammans med sparris, sockerärter, lök, oliver och delade ägg.

3. Dressing: Mixa ihop ingredienserna till dressingen och ringla över salladen. Servera med bröd.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…