Annons

Annons

Klassisk örtagårdssill

Klassisk sillinläggning som passar perfekt till både påsk och midsommar. Persilja, basilika och dill är örter som är goda i inläggningen.

Dela
(0)

Örtagårdssill

2 burkar inläggningssill à 420 g

Lag
1 dl ättiksprit, 12 %
21/2 dl strösocker
3 dl vatten
3 lagerblad
1 tsk krossade vitpepparkorn
1 tsk krossade kryddpepparkorn
1 tsk krossade rosépepparkorn
5 kryddnejlikor

Annons

Till inläggningen
1/2 dl finhackade örter
2 rödlökar

dill el gräslök

 

Gör så här

1. Skölj sillen och låt den rinna av. Dela i ca 1 cm breda sneda bitar.

2. Lag: Koka upp lagen och låt den svalna.

3. Skala och strimla löken. Varva sill, örter och lök i en glasburk eller skål. Häll lagen över och låt sillen stå i minst ett dygn.

4. Servera gärna med grovt bröd och ost.

 

Läs mer

Senapssill

Sill med citron och fläder

Kryddsill

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)




Annons


Annons

Laddar nästa sida…