Annons

Annons

Klassisk kålpudding

En klassiker på middagsbordet är kålpudding! Läcker och matig blir den när man har ris i. Serveras med lingonsylt.

Dela
(0)

Kålpudding

Skär 350 g vitkål i små bitar. Stek i 1 msk smör tills kålen mjuknat och fått färg. Tillsätt 1 msk mörk sirap och ½ tsk salt, stek lite till. Blanda 250 g blandfärs (70/30), 1 dl kokt ris, 1 ägg, ½ dl vatten, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnsform. Bred ut färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ugn, 200 ca 45 min. Servera med 50 g lingonsylt.

Annons

Receptet är beräknat för 2 personer.

Här hittar du fler smala och läckra recept


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…