Annons

Annons

Klassisk cheesecake

Citron och en aning kanel sätter smak på den här krämiga cheesecaken med aprikosmarmeladtäcke.

Dela
(58)

Klassisk cheesecake

ca 8 port
Botten
75 g smör
10 digestivekex
1/2 tsk malen kanel
½ msk rörsocker

Fyllning
400 g kesella, kvarg 10 %
400 g färskost, t ex philadelphia
3/4 dl rörsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk vetemjöl
rivet skal av 1 citron
3 äggulor

Annons

Garnering
1 dl aprikosmarmelad
150 g jordgubbar

Ugn 175 °

 

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Krossa kexen fint och blanda dem med kanel och rörsocker. Rör i smöret.

2. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten och diametern ca 24 cm. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna.

3. Fyllning: Vispa samman alla ingredienserna utom äggulorna så att det blir en jämn smet. Vispa i gulorna, en i taget, rör ordentligt mellan varje. Bred ut smeten i formen.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna helt. Ställ in den i kylen minst ett dygn.

5. Garnering: Smält aprikosmarmeladen på svag värme i mikron. Bred marmeladen på kakan. Låt stelna. Garnera med jordgubbar.

 

Så lyckas du med cheesecake!

* En cheesecake behöver tid för att ”sätta sig”. Gör den minst ett dygn i förväg och förvara den kallt.

* Använd inte lightvarianter av färskost, fetthalten ska vara ca 23 %.

* Vänta med att garnera till strax före serveringen!

 

Läs mer

Ljuvlig cheesecake med rabarber och jordgubbar

Cheesecake brownies

Syrligt god passionscheesecake

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(58)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…