Annons

Annons

Klassisk blåbärscheesecake

Klassisk cheesecake med massor av blåbär i fyllningen och på toppen. En lättbakad cheesecake som du gör på nolltid!

Annons

Cheesecake med blåbär
ca 12 bitar
100 g smör
15 digestivekex

Fyllning
300 g färskost, typ philadelphia
1 dl crème fraiche
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
200 g färska blåbär

Topping
2½ dl crème fraiche
2½ msk strösocker

Dekoration
200–300 g blåbär
florsocker

Ugn 175°

Gör så här

1. Smält smöret. Krossa kexen, gärna i en mixer. Blanda med smöret till en smulig massa. Tryck ut i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam. Grädda mitt i ugnen, ca 10 min.

2. Fyllning: Vispa färskost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg till en slät smet. Blanda försiktigt ner blåbären. Häll fyllningen ovanpå bottnen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 min.

3. Topping: Rör ihop ingredienserna och bred på kakan.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 5 min. Låt svalna. Ställ kakan i kylen över natten. Dekorera med blåbär och ev siktat florsocker.

 

Läs mer:

Cheesecake med dumle – för godisälskaren! 

Lyxig kladdkaka med whisky, nötter och flingsalt  

Kladdkaka + tosca = sant 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(164)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…