Annons

Annons

Klassisk biff à la Lindström

Tänk så lätt man kan göra vardagsmaten festlig! Här fullkomligt exploderar färsbiffarna av smak när de piffas till med rödbetor, saltgurka och kapris. Bill à la Lindström är verkligen husmanskost när den är som bäst!

Dela
(95)

biff-a-la-lindstrom-recept

Biff à la Lindström är en riktig klassiker som alltid blir lika uppskattad! Bild: Ulf Svensson

Recept biff à la Lindström

4 port

Biffar

500 g nöt- el blandfärs

1 1/2 dl vatten

3/4 dl ströbröd

1 msk potatismjöl

2 dl inlagda rödbetor

3 msk salt- el ättiksgurka

2 msk finhackad gul lök

1 msk kapris

1 ägg

1 1/2 tsk salt

Annons

2 krm vitpeppar

2 msk smör

Klyftpotatis

12 potatisar

1 msk olja

1 tsk salt

2 krm grovmald

peppar

Persiljesmör

100 g smör

1 dl hackad persilja

2 pressade vitlöksklyftor

1 krm salt

Brunsås

2 dl vatten

2 dl grädde

2 msk konc kalvfond

2 msk vetemjöl

2 tsk soja

1/2 tsk salt

2 krm peppar

Servering

gröna bönor

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Klyftpotatis: Skala potatisarna och skär dem i klyftor. Lägg dem på en plåt, droppa över olja, salta och peppra. Stek dem mitt i ugnen ca 30 min.

2. Persiljesmör: Blanda smöret med persilja, vitlök och salt, ställ in i kylen.

3. Biffar: Häll vatten över ströbröd och potatismjöl och låt det svälla 10 min. Finhacka rödbetor, gurka och lök. Blanda ströbröd, färs, rödbetor, gurka, lök, kapris, ägg, salt och peppar.

4. Forma 12 biffar, ca 1 cm tjocka. Bryn biffarna i omgångar i smör i en stekpanna, 2–3 min per sida på medelvärme. Lägg dem på ett ugnsfat och stek klart ca 15 min i ugnen.

5. Brunsås: Häll alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda 3 min. Smaka av med salt och peppar.

6. Servera biffarna med klyftpotatis, persiljesmör, gröna bönor och sås.

 

Laga också:

Skånsk äggakaga med bacon och lingon

Skånsk äggakaga


Läs mer om:

Dela
(95)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…