Annons

Annons

Klassisk ägg Benedict med bacon

Det här kallar vi ägg och bacon deluxe! Varva perfekt stekt bacon med ägg och len hollandaisesås och vips har du en klassisk ägg Benedict!

Dela
(51)

agg-benedict-recept

Ägg Benecit är en riktig klassiker! Du lagar den enkelt själv genom att följa vårt tydliga recept. Bild: Pontus Ferneman

Recept klassisk ägg Benedict

1 ägg

1/2 liter vatten

1 msk ättiksprit

2–3 skivor bacon

2–3 msk färdig hollandaisesås

1 brödskiva

smör

rucolasallad

smörgåskrasse

 

Gör så här

1. Knäck ägget försiktigt i en kopp. Koka upp vattnet med ättika. Sänk värmen så att det sjuder.

Annons

2. Rör upp en virvel i vattnet och häll lite försiktigt ner ägget i virveln. Låt ägget sjuda 3– 4 min och ta sedan upp det med en hålslev.

3. Stek baconet knaprigt.

4. Värm såsen, gärna över vattenbad. Den får inte koka för då skär den sig.

5. Rosta brödskivan och bred på smör.

6. Lägg rucola och bacon på brödet och därefter ägget. Häll såsen över och garnera med lite  krasse.

 

Receptet är beräknat för 1 person.

Unikt erbjudande till Hemmets läsare: Fynda Mannerström-gryta!

Nu har du chansen att köpa en fantastiskt fin gryta från Mannerström direkt från Hemmets! Grytan har fantastisk värmeledningsförmåga och hållbarhet och passar alla spisar.

Läs mer och beställ direkt


Läs mer om:

Dela
(51)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…