Annons

Annons

Kladdkakerutor med rostade hasselnötter

Kladdkaka ligger högt på topplistan. Perfekt när man ska baka till många!

Dela
(381)

Kladdkakerutor med rostade hasselnötter

24 rutor
150 g smör
300 g mörk choklad
3 dl strösocker
1½ msk ljus sirap
4 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Garnering
ca 150 g rostade hela hasselnötter
Ugn 175

Gör så här

Annons

1. Smält smöret i en stor gryta. Hacka chokladen och låt den smälta i det heta smöret under omrörning. Låt svalna.

2. Rör i resten av ingredienserna. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 22×30 cm, med bakpapper.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Garnering: Strö på de rostade nötterna.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt svalna och gärna stå några tim. Skär upp i rutor.

Rostade hasselnötter: Rosta hasselnötterna i torr stekpanna på låg värme tills de fått lite färg. Gnugga av skalen i en ren handduk.

 

Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(381)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…