Annons

Annons

Toscakladdkaka i långpanna

Dela
(96)

Dubbel glädje – kladdkaka och kokostosca i en och samma kaka. Ljuvligt till helgens fikakalas!

Toscaglaserade kladdkakerutor

15 rutor

150 g smör

3 ägg

31/2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

3/4 dl kakao

1 msk vaniljsocker

Annons

150 g mörk choklad

Kokostosca

75 g flagad mandel

75 g kokosflingor

3/4 dl strösocker

3 msk ljus sirap

3/4 dl vispgrädde

50 g smör

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Vispa samman ägg och socker. Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker. Hacka chokladen. Rör ner mjölblandning och choklad i äggsmeten tillsammans med smöret.

2. Häll smeten i en liten långpanna, ca 22×30 cm, med ett bakpapper i botten.

3. Grädda mitt i ugnen i 8 min.

4. Kokostosca: Låt ingredienserna till toscan sjuda samman på svag värme i en kastrull. Bred toscan på den halvfärdiga kakan och grädda ytterligare 7–8 min. Skär upp kakan i rutor när den svalnat.

Av Boel Ottmer

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(96)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…