Annons

Annons

Kladdkaka med tryffel, nötter och bär

God och lättbakad kladdkaka som med lite grädde och bär på toppen blir lika fin som en tårta.

Annons

Chokladkaka med nötter och bär

ca 10 bitar

Kaka
3 ägg
2 dl strösocker
200 g mjölkchoklad med nötter, t ex schweizernöt
200 g smör
11/2 msk vaniljsocker
21/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Tryffel
100 g mörk el ljus choklad
50 g smör
1/2 dl vispgrädde

Garnering
21/2 dl vispgrädde
250 g valfria bär
kryddgrönt

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Kaka: Vispa ägg och socker pösigt. Grovhacka chokladen.

2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Vänd ner blandningen i äggsmeten.

3. Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver och sikta ner det i ägg- och chokladsmeten. Rör om. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, ca 24 cm i diam. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 18 min. Kakan ska vara lätt kladdig i mitten. Låt kakan svalna.

4. Tryffel: Grovhacka chokladen. Smält smöret och tillsätt grädden. Värm till kokpunkten och ta sedan kastrullen från plattan. Vänd ner chokladen. Rör samman till en slät kräm.

5. Bred ut krämen på kakan. Ställ kakan i kylen tills tryffeln stelnat.

6. Garnering: Vispa grädden. Spritsa den längs kanten på tårtan och garnera med bär och kryddgrönt.

 

Läs mer:

Kladdkaka med mjölkchokladkräm 

Kladdkaka med daim och mandel

Nötbrownies med choklad

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…