Annons

Annons

Kladdkaka med päron och after eight

Ljuvligt chokladig kladdkaka med päron och mint – så gott tillsammans! Välj mogna päron till kladdkakan.

Annons

Kladdkaka med päron

ca 10 bitar

125 g smör
8 st after eight-plattor
125 g mörk choklad, knappar el hackad
2 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 päron

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen. Tillsätt after eight-plattorna och chokladen. Låt smälta.

2. Vispa ägg och socker lätt pösigt. Rör ner mjölet i smeten tillsammans med smör/choklad/after eight-blandningen. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22–24 cm i diam, med avtagbar botten.

3. Skala och kärna ur päronet. Skär det i tunna klyftor och placera dem ovanpå smeten.

4. Grädda kakan i mitten av ugnen 15–20 min.

 

Läs mer

Kladdkaka med tosca

Kladdkaka med mjölkchokladkräm

Lakritskladdkaka

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(12)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…