Annons

Annons

Kladdkaka med nougat

Juryn föll pladask för den vackra kladdkakan med dubbelnougat och kanderade hasselnötter. En riktig godiskaka!

Dela
(17)

Kladdkaka med nougat

ca 8 bitar
2 ägg
2 dl strösocker
3 msk kakao
1½ dl vetemjöl
100 g smält smör
100 g dubbelnougat

Kanderade hasselnötter
100 g nötter
1 dl socker
1 tsk pressad citron
1 tsk vatten

Till formen
50 g hasselnötter
smör

Annons

Ugn 175°
Gör så här

1. Till formen: Hacka nötterna. Smörj en form med löstagbar botten och diam 22–24 cm med lite smör och strö i nötterna.

2. Vispa för hand ägg, socker, kakao och vetemjöl. Blanda i det smälta smöret. Häll smeten i formen. Skär nougaten i bitar och fördela den över smeten. Grädda i 12–15 min. Låt kakan svalna och lossa den ur formen.

3. Kanderade hasselnötter: Rosta nötterna i en torr stekpanna. Ta upp dem och gnugga av skalet. Smält socker med citron och vatten i en kastrull. Blanda ner nötterna. Rör runt. Ta upp dem och låt dem svalna på bakpapper. Strö dem på kakan.

 

Läs mer

Lyxig kladdkaka med Baileysgrädde

Världens 10 godaste kladdkakor

10 saker som gör kladdkakan extra god

 

Eva Bredin, Strömsund

Uppbakning: Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(17)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…