Annons

Annons

Kladdkaka med mjölkchokladkräm

Lyxig kladdkaka! Servera med en ljuvlig mjölkchokladkräm och massor av bär så blir den nästan som en tårta!

Dela
(193)

Kladdkaka med mjölkchokladkräm

Kladdkaka med mjölkchokladkräm.

ca 12 bitar
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Garnering
2½ dl vispgrädde (1+1½)
100 g mjölkchoklad
nektarinklyftor
ca 150 g blandade bär

Annons

Ugn 175°

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen. Vispa samman ägg och socker. Rör i mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt smöret.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen 18–20 min. Låt svalna.

3. Garnering: Låt 1 dl av grädden koka upp. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll över den heta grädden. Rör om tills chokladen smält och det blivit en slät blandning. Låt svalna. Vispa upp gräddchokladblandningen lätt med elvisp. Tillsätt resterande grädde (ovispad), lite i taget och vispa med elvispen till en kräm. Bred krämen över kakan och garnera med nektarinklyftor och bär.

 

Läs mer:

Saftiga hallonrutor i långpanna

Kladdkaka med daimkross och mandel

Klassiska syltgrottor 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(193)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…