Annons

Annons

Kladdkaka med mint

Balansen mellan choklad och mint är perfekt, minten kan anas men tar inte över kladdkakan. Jättegod helt enkelt!

Kladdkaka med mint

ca 12 bitar
150 g smör
2½ dl strösocker
3 ägg
3 msk kakao
1½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
10 st after eight (mintchokladplattor)

Till formen
smör
kokosflingor

Garnering
75 g ljus choklad
ev florsocker

Annons

Ugn 180°

Gör så här

1. Till formen: Smörj en form med löstagbar kant, 22–23 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos.

2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, ägg, kakao, mjöl, salt och vaniljsocker och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i formen. Tryck försiktigt i after eight-plattorna lite varstans i smeten.

4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Låt kladdkakan kallna i formen. Lägg upp den på serveringsfat.

5. Garnering: Hacka och smält chokladen. Bred ut den på kakan och låt den stelna. Pudra ev över lite florsocker.

6. Servera med en klick lättvispad grädde.

 

Läs mer

Lyxig kladdkaka med Baileysgrädde

Världens 10 godaste kladdkakor

10 saker som gör kladdkakan extra god

 

Av Sara Källström, Hönö

Uppbakning: Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(40)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…