Annons

Annons

Kladdkaka med kola & nötter

Dela
(0)

Hemmets Veckotidning

Vill man snabbt  svänga ihop något gott till kaffet så är kladdkaka ett hett tips! Vår underbara variant med kola och nötter serverar du med klick  vispad grädde.

Kladdkaka med kola & nötter

Underbar smak av rostade hasselnötter och kola har den här lyxiga kladdkakan.

Annons

ca 12 bitar

100 g smör

100 g mörk choklad

100 g ljus choklad

2 dl strösocker

1 msk ljus sirap

3 ägg

1½ dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

½ krm salt

Garnering

100 g rostade hela hasselnötter

1–2 msk kolasås

Ugn 175 grader

 

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull. Hacka all choklad. Ta kastrullen från värmen och låt chokladen smälta i det heta smöret under omrörning. Låt svalna.

2. Rör i resten av ingredienserna till smeten. Bred ut smeten i en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten.

3. Garnering: Strö på nötter och ringla över kolasås.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 17–20 min. Låt svalna. Ringla ev över lite mer kolasås före servering.

Rostade hasselnötter: Rosta nötterna på svag värme i stekpanna utan fett tills skalen börjar få färg. Gnugga av skalen i en ren handduk.

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…