Annons

Annons

Kladdkaka med jordnötter

Kladdkaka + jordnötter = sant! Lättbakad kaka som även passar dig som inte tål gluten. 

Chokladtäckt kladdkaka med jordnötter

ca 12 bitar
150 g smör
1 msk ljus sirap
3 ägg
3 dl strösocker
1½ dl majsmjöl
1¼ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
ca 1 dl jordnötter, hela eller grovt hackade

Chokladtäcke
1½ dl vispgrädde
75 g mörk choklad (hackad eller knappar)
75 g ljus choklad (hackad eller knappar)
1 msk smör, mjukt
jordnötter

Annons

Servering
lättvispad grädde

Ugn 200°

Gör så här

1. Smält smöret och rör i sirapen. Ställ åt sidan.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda majsmjöl, kakao och vaniljsocker i annan bunke.

3. Rör ner mjölblandningen med smör, sirap och jordnötterna i äggsmeten. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 min. Låt svalna.

5. Chokladtäcke: Koka upp grädden, ta från värmen och rör i chokladen. Klicka i smöret och rör slätt. Låt svalna en aning.

6. Häll smeten på kakan och låt stelna. Lägg på jordnötter.

 

Läs mer

1 deg – 3 vetebröd

4 snabba småkakor när du får oväntat besök

Världens godaste cheesecake

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman/Jönssonbilder

Läs också:

Dela
(70)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…