Annons

Annons

Kladdkaka med jordgubbar

Underbar mörk chokladkaka som vi dekorerat generöst med vispad grädde och jordgubbar. 

Dela
(0)

Kladdkaka med jordgubbar

8 bitar
200 g mörk choklad, 70 % choklad el blockchoklad
200 g smör
4 ägg
2 dl strösocker
21/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering
2–3 dl vispgrädde
500 g färska jordgubbar
1 passionsfrukt, halverad
1 tsk florsocker

Annons

Ugn 225°

Gör så här

1. Hacka chokladen. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner den avsvalnade chokladblandningen i äggblandningen.

3. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ner blandningen i smeten. Häll upp smeten i en rund form. Grädda längst ner i ugnen i 12–15 min (ej längre för denna kaka ska vara lite kladdig i mitten). Låt kakan svalna helt.

4. Garnering: Vispa grädden. Klicka den på tårtan. Rensa jordgubbarna och lägg på dem. Häll passionsfruktsköttet över bären. Pudra kanten med florsocker.

 

Läs mer

Läcker drottningtårta 

Glutenfri sommartårta

Njut av söta jordgubbar

Tårtdröm för jordgubbsälskare

 

Av Boel Ottmer, Eva Boström

Foto: Pontus Ferneman, Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…