Annons

Annons

Kladdkaka med daimkross och rostad mandel

Rostad mandel och krossad daim gör den här klassiska kladdkakan till något extra!

Dela
(139)

Kladdkaka med daimkross

ca 12 bitar

50 g mandel
1½ krm salt
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
150 g daim

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Rosta mandeln tillsammans med saltet, antingen i ugn (200°) eller torr stekpanna, tills mandeln fått lite färg. Låt svalna och hacka ganska grovt. Bryn smöret lätt, ta från värmen.

Annons

2. Vispa ägg och socker lätt pösigt. Blanda mjöl, kakao och vanilj med mandeln. Rör ner i äggsmeten tillsammans med smöret.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, 22–24 cm i diam, med löstagbar botten. Krossa daimen och fördela ovanpå. Tryck ner bitarna lätt i smeten.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 min.

 

Läs mer

Snittar med smak av daim

10 tips som gör kladdkakan extra god

Dumlecheesecake för godisälskaren

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(139)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…