Annons

Annons

Mjölkchokladkaka med nötter

Choklad + nötter = sant! Alla sorters ljusa chokladkakor funkar fint i den här kladdiga kakan.

Dela
(1)

Kladdig mjölkchokladkaka med nötter

ca 12 bitar
250 g mjölkchoklad
200 g smör
2 dl råströsocker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
75 g grovt hackade hasselnötter (gärna rostade)

Garnering & servering
ca 100 g choklad (mörk och/eller ljus)
lättvispad grädde
färska blåbär

Annons

Ugn 200°

Tips!
Används en chokladkaka med nötter, tex schweizernöt, behövs inte hasselnötterna i receptet.

Gör så här

1. Grovhacka chokladen. Bryn smöret lätt. Ta från värmen. Lägg i chokladen och låt smälta under omrörning. Rör i råströsocker, ägg, mjöl och nötter.

2. Häll smeten i en smord, bröad form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten.

3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna.

4. Garnering & servering: Dekorera med ringlad, smält choklad. Låt stelna och bjud med grädde och blåbär.

 

Läs mer

Godismuffins med mockatopp

10 saker som gör kladdkakan extra god

En dröm för alla godisälskare

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman/Jönssonbilder


Läs mer om:

Dela
(1)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…