Annons

Annons

Kerstins kräftlag

Min kollega och vän Kerstin har egna kräftdammar. Detta kräftlagsrecept fick jag av henne i början av vår vänskap. Både vänskap och kräftlag fungerar ännu!

Dela
(0)

Kräftor kokta i Kerstins kräftlag.

1 kg levande kräftor
21/2 liter vatten
100 g salt utan jod
4 sockerbitar
12 dillkronor

 

Gör så här

1. Koka upp vatten, salt, socker och dillkronor. Låt allt koka i ca 10 min.

2. Lägg i kräftorna och koka upp.

Annons

3. Låt allt koka i ca 5 min och kyl därefter kräftor och lag snabbt.

4. Förvara kräftorna liggande i lagen 1–2 dygn före servering.

 

Tips!

Frys in kräftorna i tomma ursköljda mjölkkartonger.

 

Läs mer

Piffa till kräftorna

Gott till skaldjur

Härlig paj med kantareller

 

Av Bitte E:son Forsberg

Assistent: Linnéa Eriksson

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…