Annons

Annons

Kasslerpaj med primörer

Späda primörer, kassler och ost är gott i en frasig paj.

Dela
(47)

Primörpaj med kassler

4 port
Pajdeg
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning
200 g kassler
1/2 broccoli
2 späda morötter
100 g riven ost
3 ägg
3 dl grädde
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
Ugn 200°

Annons

Gör så här
1. Pajdeg: Blanda ingredienserna för hand el i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet med en gaffel. Ställ formen kallt 20 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min.

2. Fyllning: Skär kasslern i tärningar. Dela broccolin i små buketter. Skiva morötterna. Sjud broccoli och morotsslantar i lättsaltat vatten några min.

3. Strö osten i botten på pajformen. Strö över grönsaker och kasslerbitar.

4. Vispa samman ägg, grädde, senap, salt och peppar. Häll det i pajen. Grädda ca 35 min. Servera med en sallad.

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

 

Läs mer:

Vårens goda kassler

Jättegod kasslerpaj

Lättlagat och läckert med kassler


Läs mer om:

Dela
(47)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…