Annons

Annons

Kasslergratäng med krämig ostsås

Ris, kassler och tomater som gratinerats med en härlig ostsås – så praktiskt det är när hela middagen serveras ur en och samma form!

Dela
(1.74k)

Kasslergratäng med ostsås

4 port
2 röda spetspaprikor
1 gul lök
2 msk smör
4–6 port nykokt ris
500 g kassler
2–3 stora tomater

Ostsås
2 msk smör
11/2 msk vetemjöl
3 dl standardmjölk
1 dl riven lagrad ost
1 äggula

Gratinering & garnering
1 dl riven lagrad ost
valfria hackade örter
Ugn 225°

Annons

Gör så här

1. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och finhacka löken. Fräs lök och paprika blankt och smidigt i smör.

2. Blanda paprika och lök med riset. Placera blandningen i en smord ugnsform.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Ostsås: Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölk under omrörning. Låt såsen puttra samman under omrörning några min. Smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från värmen, tillsätt osten och rör ner äggulan.

4. Skiva kasslern och tomaterna. Fördela hälften av såsen över riset och grönsakerna i formen. Fördela kasslerskivor och tomatskivor över blandningen och häll resterande mängd sås över.

5. Gratinering: Strö över osten. Gratinera i nedre delen av ugnen i 20–25 min. Strö över örter och servera med sallad.

 

Ängamatssoppa

Läcker falukorvsgryta

Örtkryddade köttfärsjärpar

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

 

 


Läs mer om:

Dela
(1.74k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…