Annons

Annons

Karibisk räkcocktail

Festlig förrätt med räkor, mango och dillmajonnäs. Servera i fina glas!

Dela
(14)

Karibisk räkcocktail

4 port
500 g räkor med skal
1/2 röd paprika
150 g gurka
1 avokado
1 lime, pressad
200 g fryst, tärnad mango
1 dl färsk koriander, dill el bladpersilja
2 krm salt

Topping
hemgjord majonnäs (se sep recept)
hackad dill
skivad lime
50 g röd stenbitsrom

Annons

Servering
ev grissini

 

Gör så här

1. Topping: Gör en sats hemgjord majonnäs (se recept nedan). Smaksätt med dill.

2. Skala räkorna. Tärna paprikan. Skär gurkan fri från kärnor och tärna den. Tärna avokadon och blanda den med pressad limesaft.

3. Blanda räkor, grönsaker, mango, koriander och salt i en bunke. Lägg upp i glas.

4. Toppa cocktailen med majonnäs, lime och stenbitsrom.

 

Hemgjord majonnäs

Lägg 2 rumsvarma äggulor i en skål och tillsätt 2 dl rumsvarm rapsolja under kraftig vispning, först en droppe i taget och sedan i en tunn stråle. Smaka av med 1 krm salt.

 

 

Vintips!

Torrt mousserande vin med fruktig, frisk smak med inslag av gröna äpplen, kex och grapefrukt. Serveras vid 6–8°.

Charles de Fère (nr 7425), 69:–.

 

Läs mer

Festlig räkentré 

Räkor med dipsåser

Räktoppad portionspaj

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(14)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…