Annons

Annons

Kardemummadoftande äppelkaka

En mjuk äppelkaka med smak av kardemumma passar perfekt till eftermiddagskaffet. Lätt att baka är den dessutom!

Annons

Kardemummadoftande äppelkaka

12–14 bitar
200 g mjukt smör
3 ½ dl strösocker
4 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
2–3 äpplen
pärlsocker
stött kardemumma

Ugn 175°

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

2. Blanda samman mjöl, bakpulver och kardemumma. Vänd ner i smeten.

3. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 24 cm i diam.), gärna med löstagbar botten. Kärna ur och ev skala äpplena. Skär i klyftor och lägg dem ovanpå smeten. Strö på pärlsocker och lite kardemumma.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 tim.

 

Läs mer

Mjuk äppelkaka med kardemumma

Äppelkaka i långpanna

Äppelpaj med mandelmassa och punsch

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(3)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…