Annons

Annons

Kantarellsoppa med prästostkräm

Nu låter vi favoritsvampen sätta guldkant på höstens festmat. En kraftfull svampbuljong är basen i vår krämiga soppa. 

Dela
(0)

Kantarellsoppa med prästostkräm

4 port
1 liter kantareller
2 msk smör
1 purjolök
½ dl vetemjöl
5 dl svampbuljong (vatten plus 1 tärning Knorr svampbuljong)
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 msk sherry
salt och peppar

Prästostkräm
2 dl riven prästost
2 dl crème fraiche

Annons

Topping
3 dl kantareller
1 msk smör
persilja

 

Gör så här

1. Ansa och skär kantarellerna i stora bitar. Smält smöret i en tjockbottnad gryta och stek svampen tills den får färg. Skölj och strimla purjolöken, lägg den i grytan och låt steka med 5 min på svag värme. Pudra över mjölet och späd med svampbuljong och mjölk. Låt koka 10 min. Rör om då och då.

2. Tillsätt grädden. Smaka av med sherry, salt och peppar.

3. Prästostkräm: Värm crème fraichen i en kastrull. Ta bort den från plattan när den börjar koka. Tillsätt osten och rör om så den smälter. Låt krämen svalna något innan den serveras till soppan.

4. Topping: Stek kantarellerna i lite smör och toppa soppan med dem. Dekorera med persilja.

 

Läs mer

Varm smörgåstårta med kantareller

Krämig kantarellpaj

Höstgott med filé och kantareller

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…