Annons

Annons

Känn doften av nybakat bröd…

Dela
(0)

Korgbröd

Härligt bröd som kan bakas ut i såväl mjölade korgar som i avlånga bakformar.

Korgbröd

2 bröd

25 g jäst

6 dl vatten, 37º

2 tsk salt

½ dl flytande honung

8 dl rågmjöl

100 g pumpakärnor

100 g solrosfrön

¾ dl linfrön

Annons

9 dl vetemjöl

Ugn 200º

 

1. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, honung, rågmjölet, fröna och det mesta av vetemjölet. Låt jäsa 45 min under bakduk.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma till 2 limpor eller, om du ska baka korgbröd, till 2 runda bullar. Smöra bakformarna innan du lägger i degen eller mjöla rikligt på insidan av korgarna innan du lägger i degen. Låt jäsa ytterligare 2 tim under bakduk.

3. Spruta in vatten i ugnen med blomspruta. Vält upp degen från korgarna på bakpappersklädda plåtar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 tim. Formbröden gräddas i sina formar.

Av: Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…