Annons

Annons

Söta kanelhjärtan

Fina mördegskakor som doppats i kanel och socker. Följer du vårt enkla recept lovar vi att du får underbart spröda småkakor!

Annons

Kanelkakor

ca 50 st

2 dl vetemjöl
2½ msk potatismjöl
½ dl florsocker
100 g kallt smör skuret i kuber
½ msk kallt vatten

Garnering
1½ msk strösocker
½ msk malen kanel
Ugn 200°

 

Gör så här

1. Blanda mjöl, potatismjöl, florsocker och smör till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman till en deg. Låt vila i kylen, ca 30 min.

2. Kavla ut degen till ca 2 mm tjocklek. Tryck ut hjärtan med mått. Lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen, ca 5 min.

3. Garnering: Blanda socker och kanel. Strö det över kakorna direkt när de kommit ur ugnen.

Tips! Om du mot förmodan får några över efter kakkalaset förvaras de bäst i burk med tätslutande lock.

 

Läs mer:

Småkakor med chokladkola

Bondkakor doppade i choklad

Mumsiga nougatgömmor

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…