Annons

Annons

Kaneldoftande äppelmuffins

Muffins på ett kick! Äpple och kanel gör dem extra saftiga och goda.

Kaneldoftande äppelmuffins

12–13 st

ca ½ sats grundsmet

Grundsmet
Rör 150 gram mjukt smör och 5 dl strösocker poröst. Rör ner 5 ägg, ett ägg i taget. Blanda 7 dl vetemjöl och 1 msk bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten växelvis med 21/2 dl mjölk.

Annons

1½ tsk kanel
1 msk strösocker
1–2 äpplen

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Fyll muffinsformar med smet till ca ¾. Blanda kanel och strösocker. Skala och klyfta äpplena grovt och vänd dem i kanelsockret. Lägg en klyfta i varje muffins. Strö på lite av kanelsockret.

2. Grädda i mitten av ugnen, 20–25 min.

 

Tips!

Formarna står stadigare om de sätts i en muffinsplåt.

 

Läs mer

1 deg – 3 vetebröd

4 snabba småkakor när du får oväntat besök

Världens godaste cheesecake

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman/Jönssonbilder

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…