Annons

Annons

Kanderade nötter

Nötter är alltid uppskattat på glöggbuffén! Rosta dem i ugnen med honung och chili så blir de extra goda!

Dela
(0)

Kanderade nötter

1½ msk strösocker
1 tsk smör
3 msk flytande honung
1 krm chiliflakes
200 g blandade skalade nötter
Ugn 200°

 

Gör så här

1. Smält socker, smör och honung i en stekpanna under omrörning, tillsätt chili. Tillsätt nötterna och rör om så alla blir sockriga.

Annons

2. Bred ut på plåt med bakpapper och skilj nötterna åt. Ställ in i ugn 10–12 min. Låt svalna och dela nötterna.

3. Förvara i burk med tättslutande lock med bakpapper mellan lagren.

 

Läs mer

Cheesecake med pepparkaka

Piffiga pepparkakor

Pepparkaksrutor 

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…