Annons

Annons

Kalvschnitzel på italienska

Vår dubbelpanerade schnitzel får frisk smak av färsk rosmarin. Perfekt bjudmat!

Dela
(0)

Kalvschnitzel på italienska

4 port
600 g potatis
1 gul lök
4 rosmarinkvistar
1 msk rapsolja
¾ dl ströbröd
2 msk riven parmesan
1 ägg
1 msk vetemjöl
4 st kalvschnitzlar
olivolja

Sås

4 vitlöksklyftor, pressade
2 dl kesella
salt och peppar
1 tsk rosépeppar

Annons

Topping
rucolasallad
gräslök

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Potatis: Dela potatisen mitt itu, skala och skär löken i klyftor. Lägg potatisen i ugnsfast form tillsammans med lök och rosmarin. Ringla över 1 msk rapsolja och ställ in i ugn ca 30 min.

2. Lägg ströbröd blandat med parmesan på en tallrik, vispat ägg på en annan, vetemjöl på den tredje.

3. Kött: Doppa kalvschnitzeln först i vetemjöl, sedan ägg och därefter ströbröd. Stek några min i olja på varje sida.

4. Sås: Pressa vitlöksklyftorna i kesellan, krydda med salt, peppar och rosépeppar.

5. Servera med potatisen, lite rucolasallad och strö över hackad gräslök.

 

Läs mer

Bjudmeny till budgetpris

Festligt med svenska smaker

Bjudmeny på norrländska

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)




Annons


Annons

Laddar nästa sida…