Annons

Annons

Kålpudding på nytt sätt!

Dela
(0)

Visst är det praktiskt att laga maten i en och samma form! Här har vi gjort kålpudding på nytt sätt med blomkål och broccoli – serverad med de klassiska tillbehören brunsås och lingon.

4 port

400 g blomkål

Annons

300 g broccoli

1/2 msk sirap

Fyllning

1/2 gul lök

300 g bland- el fläskfärs

11/2 dl kokt ris

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 ägg

1 dl vatten

Sås

1–2 msk konc kalvfond

2 msk soja

4 dl vatten

2 msk potatismjöl

1 krm peppar

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Skär blomkålen i ganska små bitar. Dela broccolin i små buketter och koka dem i saltat vatten knappt mjuka, ca 5 min.

2. Fyllning: Skala och hacka löken. Fräs den några minuter i smör i en stekpanna. Blanda lök, färs, kokt ris, salt, peppar, ägg och vatten till en lös smet.

3. Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form. Bred ut färsen över och täck med resten av kålen. Ringla över sirap. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

4. Sås: Häll ingredienserna i en kastrull och koka upp under omrörning.

5. Servera kålpuddingen med sås, lingonsylt och kokt potatis.

Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…