Annons

Annons

Kalkonschnitzel cordon bleu

En klassisk schnitzel cordon bleu – fast på kalkonkött! Den milda kalkonen blir härligt smakrik med senap, skinka och stark ost. Servera med krämig potatispuré och smörslungade ärter.

Dela
(0)

Kalkonschnitzel cordon bleu

Recept: Kalkonschnitzel cordon bleu

1 tunn skiva kalkonschnitzel, ca 150 g
1 krm flingsalt
1 tsk stark senap, t ex dijon
2 skivor lufttorkad skinka, ca 25–30 g
1 tjock skiva stark ost

Panering
1 msk vetemjöl
salt och peppar
1/2 uppvispat ägg
2 msk ströbröd
2 msk smör till stekning

Annons

Potatispuré
200 g potatis
ca 1/2 dl mjölk
ca 1 msk smör
ca 1/2 tsk salt

Till servering
1/2 dl frysta gröna ärter
1/2 msk smör
ev salt
1 citronklyfta

Gilla Hemmets på Facebook

Gör så här

1. Salta schnitzeln och bred på senap. Lägg på skinka och ost. Vik ihop till ett paket. Fäst ev med tandpetare.

2. Panering: Blanda mjöl, salt och peppar. Doppa kalkonpaketet först i mjölblandningen, därefter i uppvispat ägg och sist i ströbrödet. Tryck till i kanterna och låt vila en stund.

3. Stek kalkonen i smör på medelvärme, 5–7 min.

4. Potatispuré: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Mosa med elvisp. Värm mjölken och vispa ner i moset till lagom konsistens. Klicka ner smöret. Smaksätt med salt.

5. Servering: Tillaga ärterna enl anv på förp. Rör i en smörklick, smaksätt ev med salt. Servera schnitzeln med puré, ärter och citron.

Tips! Hittar du inte färdig tunnskivad kalkonschnitzel kan du själv skära till och banka ut filén. Skär filén i två ca 11/2 centimeter tjocka skivor längs med. Lägg dem i en plastpåse och banka ut till tredubbel storlek. Använd knytnäven eller en liten kastrull om du inte äger en kötthammare. Det är lättare än du tror.

 

Receptet är beräknat för 1 person.

 

Läs mer:

Hemmagjorda fiskpinnar med gräslökssås 

Varm brysselkålssallad med rostbiff 

Löksoppa med brödkrutonger 

 

Text: Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman



Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…