Annons

Annons

Kalkonschnitzel cordon bleu

En klassisk schnitzel cordon bleu – fast på kalkonkött! Den milda kalkonen blir härligt smakrik med senap, skinka och stark ost. Servera med krämig potatispuré och smörslungade ärter.

Kalkonschnitzel cordon bleu

Recept: Kalkonschnitzel cordon bleu

1 tunn skiva kalkonschnitzel, ca 150 g
1 krm flingsalt
1 tsk stark senap, t ex dijon
2 skivor lufttorkad skinka, ca 25–30 g
1 tjock skiva stark ost

Panering
1 msk vetemjöl
salt och peppar
1/2 uppvispat ägg
2 msk ströbröd
2 msk smör till stekning

Annons

Potatispuré
200 g potatis
ca 1/2 dl mjölk
ca 1 msk smör
ca 1/2 tsk salt

Till servering
1/2 dl frysta gröna ärter
1/2 msk smör
ev salt
1 citronklyfta

Gör så här

1. Salta schnitzeln och bred på senap. Lägg på skinka och ost. Vik ihop till ett paket. Fäst ev med tandpetare.

2. Panering: Blanda mjöl, salt och peppar. Doppa kalkonpaketet först i mjölblandningen, därefter i uppvispat ägg och sist i ströbrödet. Tryck till i kanterna och låt vila en stund.

3. Stek kalkonen i smör på medelvärme, 5–7 min.

4. Potatispuré: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Mosa med elvisp. Värm mjölken och vispa ner i moset till lagom konsistens. Klicka ner smöret. Smaksätt med salt.

5. Servering: Tillaga ärterna enl anv på förp. Rör i en smörklick, smaksätt ev med salt. Servera schnitzeln med puré, ärter och citron.

Tips! Hittar du inte färdig tunnskivad kalkonschnitzel kan du själv skära till och banka ut filén. Skär filén i två ca 11/2 centimeter tjocka skivor längs med. Lägg dem i en plastpåse och banka ut till tredubbel storlek. Använd knytnäven eller en liten kastrull om du inte äger en kötthammare. Det är lättare än du tror.

 

Receptet är beräknat för 1 person.

 

Läs mer:

Hemmagjorda fiskpinnar med gräslökssås 

Varm brysselkålssallad med rostbiff 

Löksoppa med brödkrutonger 

 

Text: Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…