Annons

Annons

Kalkonbröst med rostade grönsaker

En god och lättlagad middag med kalkon, nyttiga rödbetor och spenat.

Dela
(0)

Kalkonbröst med rostade grönsaker

Koka 300 g färska rödbetor precis mjuka. Skölj i kallt vatten, gnid av skalet och klyfta. Lägg på plåt med 1 klyftad rödlök och 150 g haricots verts. Ringla över 1 msk olivolja och salta. Rosta högt upp i ugnen på 225, 15–20 min. Lägg upp på fat med 35 g färsk spenat. Blanda 1 msk olivolja, 1 msk pressad citron, ½ finriven vitlöksklyfta, salt och peppar och ringla över grönsakerna. Salta, peppra och bryn 1 kalkonbröst (ca 350 g) eller 1 stort kycklingbröst i 1 msk olja på båda sidor, sänk värmen, lägg på ett lock och efterstek till en innertemp på 70. Låt vila 5 min innan det skärs upp.

Annons

Receptet är beräknat för 2 personer.

Här hittar du fler smala och läckra recept


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…