Annons

Annons

Kalasgott till middag!

Dela
(0)

Kycklingknyten

Saftiga, smakrika kycklinglårfiléer behöver inte så mycket fyllning för att bli kalasgoda!

Ostfyllda kycklingknyten med cidersås

4 port

600 g kycklinglårfilé

100 g philadelphiaost ev med vitlök

140 g bacon i skivor

Annons

2 msk smör

Cidersås

1 äpple

3 små schalottenlökar

2 tsk smör

4 dl äppelcider

ca 2 msk konc kycklingfond

2 dl matlagningsgrädde

ev 1 msk maizena majsstärkelse

Servering

kokt potatis

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Putsa filéerna, salta och peppra. Lägg en klick färskost på varje filé och rulla ihop med bacon runt köttet. Bryn i smör. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form och stek vidare mitt i ugnen ca 25 min. Kontrollera att köttsaften är genomskinlig.

2. Sås: Skala och finhacka äpple och lök. Fräs i smör i en kastrull. Tillsätt cider och fond och låt koka tills halva mängden vätska återstår.

3. Sila såsen, tillsätt grädde och koka samman tills att 3 dl återstår. Smaka av med salt och peppar. Tycker du att såsen är för tunn, rör ut majsstärkelsen i lite vatten, vispa ner i såsen och ge den ett uppkok.

Av: Bitte E:son forsberg Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…