Annons

Annons

Kalasgott till helgen!

Dela
(0)

Baconlindad kycklingfilé

Riktigt festlig höstmiddag. Fina tillbehör är tomathalvor, gratinerade med fetaost samt lite extra svamp, smörstekt naturligtvis!

Baconlindad kyckling & svampsås

4 port

500 g kycklingfilé

280 g bacon i skivor

Annons

Sås

200 g färsk svamp

1 liten gul lök

3 msk smör

2 msk vetemjöl

3 dl mjölk

1 dl vispgrädde

ca 1 msk konc kycklingfond

kinesisk soja

Servering

lättkokta haricots verts

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Linda in dem i bacon och låt ändarna sluta på undersidan. Lägg dem på en plåt med bakpapper och stek mitt i ugnen ca 30 min. Kontrollera med sticka att köttsaften är genomskinlig.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smöret tills all vätska har kokat in.

3. Ta kastrullen från värmen, pudra över mjölet och rör runt. Tillsätt mjölk, grädde och fond. Låt såsen koka på låg värme under omrörning 5– 10 min. Smaka av med soja, salt och peppar.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…