Annons

Annons

3 lyxiga och mättande mackor

Bjud över vännerna på en lyxig smörgås och ett glas öl! Välj mellan landgång, räkmacka och sillsmörgås – trevligt och lagom enkelt.

Dela
(196)

Lyxig landgång

 

1. Lyxig landgång

Lycka är en landgång med massor av delikatesser!

4 st
4 skivor landgångsbröd
smör
8 salladsblad
100 g färskost
1 msk riven pepparrot
2 msk hackad dill
200 g skivad kallrökt lax
1 liten rödlök
dillvippor
8 skivor rostbiff
1 dl remouladsås
1 dl rostad lök
2 msk kapris
140 g ädelost
140 g brieost
20 vindruvor

Annons

 

Gör så här

1. Bred smör på landgångsbröden, lägg på salladsblad. Blanda färskost med pepparrot och dill. Rulla ihop laxskivorna och fördela på bröden. Toppa med färskostkrämen.

2. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Lägg rödlök och dill på färskostkrämen

3. Rulla ihop rostbiffsskivorna och lägg dem på bröden. Toppa dem med remouladsås, rostad lök och kapris.

4. Skär ostarna i skivor. Lägg en skiva av varje sort på landgången, toppa med vindruvor.

 

Räkmacka med avokadokräm.

2. Räkmacka med avokadokräm

Festligt – tekaka med ett berg av handskalade räkor och läcker avokadokräm.

4 st
4 tekakor
smör
1 näve salladsblad
1 kg oskalade räkor
2 avokador
1 dl crème fraiche
1 lime, rivet skal & saft
1 krm chili flakes
4 kokta ägg
dill
100 g stenbitsrom
ev limeklyftor

 

Gör så här

1. Bred smör på tekakorna, lägg på salladsblad. Skala räkorna.

2. Mixa fruktköttet från avokadorna med crème fraiche, limeskal och -saft. Smaka av röran med chili flakes.

3. Fördela avokadokrämen på bröden. Lägg på räkorna. Skiva äggen och lägg på räkorna. Strö över dill och lägg en klick stenbitsrom på varje macka. Toppa ev med limeklyftor.

 

Sillsmörgås med picklad rödlök.

3. Sillsmörgås med picklad rödlök

Gör din egen picklade rödlök och servera till sillmackan – enkelt och gott!

4 port
4 skivor mörkt bröd
smör
1 näve mâchesallad
3 kokta potatisar
250 g matjessill
2 kokta ägg
2 kokta rödbetor
1–2 dl gräddfil
dill och gräslök
Picklad rödlök
1 dl ättiksprit, 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 rödlökar

 

Gör så här

1. Bred smör på brödskivorna, lägg på salladsblad. Skär potatisarna i skivor och lägg dem på salladsbladen.

2. Skär sillen i sneda bitar. Skala och dela äggen. Skala och klyfta rödbetorna. Fördela allt på mackorna. Toppa med en klick gräddfil. Strö över dill och gräslök.

3. Picklad rödlök: Blanda ättiksprit, socker och vatten. Koka upp och rör tills sockret lösts upp, låt svalna något. Skiva rödlökarna tunt och lägg i lagen, ställ i kylen 1 timme.

4. Fördela den picklade löken på smörgåsarna.

 

Läs mer:

Varm smörgåstårta med kantareller

Italiensk landgång med extra allt

Smörgåsbakelse med skinka

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(196)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…