Annons

Annons

Kalasgott med krustader!

Annons

Minikrustader med lax

Minikrustader är plockbufféns bästa uppfinning. Mer lagom munsbitar är svåra att hitta! Fyll krustaderna precis innan de ska serveras.

Lax & pepparrot i fin form
8 port
24 minikrustader
1½ dl crème fraiche
2 msk nyriven pepparrot
200 g kallrökt lax i bit
1 tsk farinsocker
1 tsk malen kanel
1 krm chiliflakes
1 tsk flingsalt
3 msk hackad färsk timjan
1 msk rapsolja
några kvistar timjan

Gör så här
1. Vispa crème fraichen tills den tjocknar och är riktigt fast. Blanda ner pepparrot. Fördela krämen i krustaderna.
2. Skär laxen i tärningar, 1½ x1½ cm. Blanda sockret och kryddorna. Vänd ner laxen och rulla runt. Stek laxbitarna i het olja 30 sek. Fördela i krustaderna och garnera med lite timjan.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…