Annons

Annons

Kalasgoda syltgrottor

Hallongrottor som smälter i munnen och ljuvlig hallonsylt – garanterat strykande åtgång!

Dela
(0)

Syltgömmor

ca 40 st

225 g smör, rumstemp
1½ dl strösocker
4½ dl vetemjöl
3/4 dl marsanpulver (för kokning)
1½ tsk bakpulver

Fyllning
ca 1 dl hallonsylt (fast)

 

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Blanda vetemjöl, marsan- och bakpulver och rör ner.

Annons

2. Forma degen till 4 längder. Skär varje längd i ca 10 bitar. Rulla till bollar. Lägg bollarna på plåtar med bakpapper.

3. Fyllning: Gör en fördjupning i varje kaka. Klicka i sylten.

4. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna.

 

Läs mer:

Körsbärsgrottor

Kolagrottor med dajm

Kakmonstrets snickersgrottor

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…