Annons

Annons

Kalasgoda kolasnäckor

Farligt goda bullar – garanterat en ny fikafavorit!

Dela
(82)

Kolasnäckor

ca 44 st
1 sats vetedeg enl grundrecept

Fyllning
175 g mjukt smör
1½ dl muscovadoråsocker
¾ dl ljus sirap

Pensling & garnering
ägg
pärlsocker

Ugn 225–250

Gör så här

1. Gör grunddegen och låt den jäsa enligt receptet.

Annons

2. Fyllning: Rör samman fyllningen.

3. Dela degen i 2 delar. Kavla ut till ca 25×60 cm. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i bitar. Lägg bullarna i formar och låt jäsa 30–40 min.

4. Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(82)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…