Annons

Annons

Kalasgod köttfärspaj

Dela
(0)

Köttfärspaj

Här toppar vi med tomat, oliver och basilika. Droppa gärna över lite god olivolja också!

Köttfärspaj

4–5 port

Deg

3 dl vetemjöl

125 g smör

2 msk iskallt vatten

Fyllning

2 schalottenlökar

3 tomater

1 dl svarta oliver utan kärna

Annons

400 g köttfärs

2 msk olivolja

50 g parmesanost

1 kruka basilika

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Deg: Arbeta samman ingredienserna i matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en pajform, 22–24 cm i diam. Låt stå kallt 30 min. Nagga bottnen med en gaffel.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Fyllning: Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna och hacka de flesta oliverna. Fräs färsen i olja tillsammans med lök och det mesta av tomat- och olivhacket, salta och peppra. Fördela fyllningen i pajskalet. Riv och strö över osten. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min.

3. Inför servering: Hacka basilikabladen. Garnera med basilika, tomat och oliver.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…