Annons

Annons

Kalasgod kolapaj!

Annons

Kolapaj med nötter

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk strösocker
1 ägg
Fyllning
200 g mörk choklad
3 dl blandade nötter, gärna rostade
2 ägg
11/2 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
100 g smör
Servering
lättvispad grädde
Ugn 175°

Gör så här
1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam, och låt stå kallt 30 min. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda mitt i ugn ca 10 min.
2. Grovhacka choklad och nötter var för sig.
3. Vispa ägg, farin, sirap, vaniljsocker och salt pösigt. Smält smöret i en kastrull, tillsätt choklad och rör tills den har smält. Vänd ner hälften av nötterna. Häll smeten i pajformen och grädda i nedre delen av ugnen 40 min. Låt kallna. Strö över resten av nötterna inför serveringen.

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…