Annons

Annons

Fira mamma med kalasgod tårta!

Flädertårta

På söndag är det mors dag och vad passar väl bättre än att uppvakta henne med något gott? Den här läckra tårtan kan du göra i god tid och ta fram från frysen när kalaset börjar.

Flädertårta på kladdkakebotten

8–10 bitar

Annons

Botten

100 g smör

3 dl strösocker

1½ dl vetemjöl

4 msk kakao

1½ tsk vaniljsocker

2 ägg

Fyllning

200 g rumsvarm färskost, t.ex. philadelphiaost

2 dl strösocker

3 tsk vaniljsocker

3 äggulor

3 dl vispgrädde

2 msk konc flädersaft

1½–2 dl mosade jordgubbar

Garnering

jordgubbar

Ugn 175º

 

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Blanda socker, mjöl, kakao och vaniljsocker i en bunke. Rör ner smöret växelvis med äggen, ett i taget.

2. Fördela smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diam. Grädda kakan mitt i ugnen 13–14 min. Låt kakan svalna i formen.

3. Fyllning: Vispa ost, socker och vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget.

4. Vispa grädden ganska hårt. Vänd ner grädde, flädersaft och jordgubbar i smeten. Häll smeten över den kalla bottnen i formen. Släta till ytan så att den blir jämn och fin. Täck över och frys tårtan minst 5 tim.

5. Vid servering, ta fram tårtan och låt den tina i rumstemperatur ca 15 min. Garnera med jordgubbar.

 

Tips! Skär med en varm, vass kniv så får du fina bitar.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Lovisa Norrsell Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…